page_banner

kabar

Apa Tes Antibodi Bisa Dadi Alternatif utawa Nglengkapi Vaksin COVID?

 

Artikel ing ngisor iki saka Jaringan Teknologi sing diterbitake tanggal 7 Maret 2022.

Amarga ancaman COVID dadi kurang penting, apa wektune kita miwiti nggunakake pendekatan anyar?

Siji ide sing ditliti yaiku nggunakake tes antibodi aliran lateral kanggo nyedhiyakake alternatif pass COVID kanggo ngakoni wong menyang negara, acara olahraga utawa rapat gedhe liyane.

Sawetara negara wis ngenalake sertifikat antibodi minangka padha karo vaksin supaya luwih akeh wong sing wis kena virus melu ing masyarakat.Ing negara bagian Kentucky AS, legislatif bubar menehi resolusi simbolis sing nyatakake yen tes antibodi positif bakal dianggep padha karo divaksinasi.Pikirane, umume wong saiki wis ngalami paparan COVID, mula sistem kekebalane bakal luwih kenal karo penyakit kasebut.

Bukti paling anyar nuduhake yen infèksi alami karo COVID-19 menehi sawetara proteksi marang infeksi maneh, lan ing sawetara kasus padha karo vaksinasi.Luwih akeh antibodi sing diduweni wong, luwih akeh proteksi saka virus sajrone wektu.Mula, nindakake tes aliran lateral sing nuduhake jumlah antibodi bakal nuduhake kemungkinan wong bisa nyekel COVID-19 lan banjur nyebar menyang wong liya.

Yen resolusi Kentucky disetujoni, wong bakal dianggep padha karo divaksinasi kanthi lengkap yen asil tes antibodi aliran lateral nuduhake tingkat antibodi netralisasi sing cukup dhuwur - ing ndhuwur persentil kaping 20 saka populasi sing diimunisasi.
Conto anyar yaiku kontroversi status vaksin pemain tenis Novak Djokovic lan mlebu ing Australia.Sawetara ilmuwan negesake manawa Djokovic nandhang COVID-19 ing wulan Desember, kaya sing diklaim, tes antibodi bisa ditindakake yen dheweke duwe antibodi sing cukup kanggo menehi resistensi virus lan nyegah dheweke nularake sajrone Terbuka Australia.Iki bisa dadi kabijakan sing kudu ditindakake ing acara olahraga gedhe ing mangsa ngarep.

Luwih saka mung pass COVID

Tes antibodiduwe mupangat ngluwihi mung dadi alternatif saka COVID pass.Panyengkuyung ing Kentucky ngandikabisa uga nambah serapan vaksinasi booster ing negara kasebut yen wong ngerti dheweke ora duwe tingkat antibodi COVID sing cukup dhuwur.

Malah ing antarane sing divaksinasi, tes kasebut bisa migunani.Wong sing duwe sistem kekebalan sing luwih lemah, apa umure, kondisi medis, utawa obat-obatan, bakal kepengin banget mriksa manawa sistem kekebalane wis nanggapi vaksin kasebut.lan,amarga efektifitas vaksin saya suwe saya suda, wong bisa uga pengin ngerti sepira proteksi sing diduweni, utamane yen wis suwe ora duwe jab.

Ing skala sing luwih gedhe, tes antibodi bisa duwe implikasi kesehatan umum, ngidini panguwasa nglacak persentase populasi sing wis kena virus.Iki bakal migunani banget nalika efek vaksin wiwit suda, sing bisa nganti patang wulan sawise dosis katelu utawa "booster".Iki banjur bisa mbantu panguwasa mutusake manawa langkah-langkah perlindungan tartamtu kudu ditindakake.

Jupuk data bakal dadi kunci

Supaya tes antibodi aliran lateral dadi efektif, manawa ing skala individu utawa ing kohort sing luwih gedhe, asil tes kudu direkam lan disimpen.Cara paling gampang kanggo nindakake iki yaiku nganggo aplikasi ponsel sing njupuk gambar asil tes bebarengan karo data pasien sing gegandhengan (umur, jender, lsp) lan data vaksinasi (tanggal vaksinasi, jeneng vaksin, lsp.).Kabeh data bisa ndhelik lan anonim lan disimpen kanthi aman ing méga.

Bukti asil tes kanthi nilai antibodi bisa dikirim lewat email menyang pasien sanalika sawise tes, kanthi riwayat tes disimpen ing aplikasi sing bisa diakses dening dokter, apoteker, utawa, yen ing lingkungan tes ing papan kerja, operator tes.

Kanggo individu, data kasebut bisa digunakake kanggo nuduhake manawa dheweke duwe tingkat antibodi sing cukup dhuwur kanggo menehi perlindungan marang infeksi COVID-19 lan nyegah panyebaran virus.

Ing skala sing luwih gedhe, data kasebut bisa dianonimake lan digunakake dening lembaga kesehatan masarakat kanggo ngawasi panyebaran pandemik lan ngidini supaya bisa ngetrapake langkah-langkah mung yen perlu, mbatesi pengaruh ing urip lan ekonomi masarakat.Iki uga bakal menehi ilmuwan wawasan anyar sing penting babagan virus lan kekebalan kita, nambah pemahaman kita babagan COVID-19 lan mbentuk pendekatan kanggo wabah penyakit ing mangsa ngarep.

Ayo evaluasi maneh lan gunakake alat anyar sing kita duwe

Akeh ilmuwan lan ahli kesehatan masyarakat nyaranake yen kita arep menyang fase endemik penyakit kasebut, ing ngendi COVID dadi salah sawijining virus sing terus nyebar ing masyarakat, bebarengan karo virus selesma lan flu.

Langkah-langkah kayata topeng lan pass vaksin lagi dibuwang ing sawetara negara, nanging ing pirang-pirang kahanan - kayata kanggo lelungan internasional lan acara gedhe tartamtu - mesthine bakal tetep ing mangsa ngarep.Nanging, sanajan sukses diluncurake, isih akeh wong sing ora bakal divaksinasi amarga macem-macem alasan.

Thanks kanggo investasi gedhe lan kerja keras, akeh teknologi tes diagnostik sing anyar lan inovatif wis dikembangake sajrone rong taun kepungkur.Tinimbang ngandelake vaksin, larangan gerakan lan kunci, kita kudu nggunakake diagnostik kasebut lan alat alternatif liyane sing saiki ana ing pembuangan supaya kita tetep aman lan urip terus.


Wektu kirim: Mar-14-2022