page_banner

kabar

Wabah Global Anyar maneh, Disebabake dening Omicron BA.2

Nalika wabah Omicron sirna ing Kanada, gelombang anyar epidemi global wis diwiwiti maneh!Kaget, wektu iki, "Omicron BA.2", sing sadurunge dianggep kurang ngancam, sing ngowahi jagad iki.

1

Miturut laporan media, wabah ing Asia bubar mung disebabake dening Omicron BA.2.Varian iki 30 persen luwih bisa ditularake tinimbang Omicron.Wiwit ditemokaké, BA.2 wis ditemokaké ing paling 97 negara, kalebu Kanada.Miturut Organisasi Kesehatan Dunia (WHO), BA.2 saiki wis dadi siji saka limang kasus ing saindenging jagad!

2

Sanajan kasus COVID-19 saiki mudhun ing Amerika Utara, proporsi kasus sing disebabake dening BA.2 saya tambah akeh lan ngluwihi Omicron ing paling ora 43 negara!Nalika kita padha kuwatir yen Deltacron (kombinasi Delta + Omicron) bisa nggawa bilai kanggo donya, BA.2, wis quietly njupuk tol.
Ing Inggris, 170,985 kasus anyar mundhak sajrone 3 dina kepungkur.Jumlah kasus sing kena infeksi ing dina Setu, Minggu lan Senin 35% luwih dhuwur tinimbang minggu kepungkur.

3.1

Data nuduhake jumlah infeksi saya mundhak ing Inggris, lan Skotlandia wis tekan tingkat paling dhuwur wiwit setahun kepungkur.

4

Sanajan ora ana kesimpulan resmi yen lonjakan kasebut ana hubungane karo BA.2, data kasebut nuduhake yen BA.2 nyusul Omicron mung sawetara minggu sawise ditemokake ing Inggris.
Ing Prancis, panguwasa kesehatan Prancis nglaporake 18,853 kasus anyar dina Senin, kenaikan kaping 10 berturut-turut wiwit pungkasane langkah karantina negara.
Saiki, jumlah rata-rata kasus anyar saben dina sajrone 7 dina kepungkur wis tekan 65,000, tingkat paling dhuwur wiwit tanggal 24 Februari.Rumah sakit uga tambah, kanthi 185 tiwas anyar sajrone 24 jam, tekan kenaikan paling gedhe sajrone 10 dina.

5

Ing Jerman, jumlah infeksi mundhak maneh lan rata-rata pitung dina wis tekan dhuwur.

6

Peningkatan sing padha kedadeyan ing Swiss, sing wis mungkasi meh kabeh kabijakan karantina sadurunge.

7

Ing Australia, menteri kesehatan Wales kidul anyar BradHazzard ngandhani media manawa jumlah kasus anyar saben dina bisa tikel kaping pindho sajrone patang nganti nem minggu amarga subvarian BA.2 dadi luwih umum ing wilayah kasebut.
Kanada nembe pulih saka wabah Omicron, lan ora ana kenaikan sing signifikan ing kasus saiki.
Nanging karo laporan sadurungé nuduhake yen BA.2 wis nyebar ing Kanada, ahli ngelekake sing angel kanggo prédhiksi status bener saka BA.2 ing Kanada amarga suda testing asam nukleat ing provinsi.
Dina iki, Organisasi Kesehatan Dunia nganyari maneh peringatan manawa isih awal kanggo percaya yen pandemi wis rampung amarga virus kasebut terus nyebar ing tengah-tengah paningkatan Eropa ing sawetara minggu kepungkur.Ngangkat watesan lan ngidini kasus mundhak bakal nggawe kahanan sing durung mesthi.Watesan easing mbukak lawang kanggo virus iki.

8

Ngadhepi virus, mbok menawa sing paling medeni dudu infeksi kasebut dhewe, nanging akibate.Vaksin bisa nyuda penyakit sing abot, rawat inap lan tiwas, nanging sanajan gejala COVID-19 sing paling entheng bisa nyebabake cilaka sing ora bisa dibalekake.
Panaliten sadurunge nuduhake manawa kasus COVID-19 sing entheng uga bisa nyebabake penyusutan otak lan tuwa durung wayahe;Nanging riset anyar wis mbukak kasunyatan liyane sing medeni: Seprapat bocah sing kena infeksi COVID-19 bakal berkembang dadi COVID sing dawa.

9

Miturut panaliten kasebut, saka 80,071 bocah sing kena infeksi COVID-19, 25% ngalami gejala sing paling ora 4 nganti 12 minggu.Masalah sing paling umum yaiku masalah neurologis lan kejiwaan kayata gejala emosional, lemes, gangguan turu, sirah, owah-owahan kognitif, pusing, masalah keseimbangan, lsp.
Ngormati virus lan pencegahan epidemi sing serius isih dadi pilihan sing wicaksana nalika ora bisa ngontrol virus kasebut.


Wektu kirim: Mar-21-2022